Corporate news /Jul 2024 «Έφυγε» από τη ζωή ο Ιδρυτής και Ηγέτης του Ομίλου EUROTEL
efyge-apo-th-zoi-o-idrytis-kai-hgeths-toy-omiloy-eurotel

Η οικογένεια του ομίλου Eurotel εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Ιδρυτή της, Θεόδωρου Καρατζά, ενός ανθρώπου πρωτοπόρου, οραματιστή, εμπνευστή, καθοδηγητή και ιδιαίτερα αγαπητού στον χώρο μας, που αναμφισβήτητα χάραξε έντονα το αποτύπωμά του στον κόσμο του επιχειρείν αλλά και του αθλητισμού μέσω της παράλληλης ενασχόλησής του με το μπάσκετ στη χώρα μας.

 

O Θεόδωρος Καρατζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, σε ηλικία μόλις 30 ετών, η ξεχωριστή και πολυσχιδής προσωπικότητά του, οι καινοτόμες ιδέες του και η σκληρή δουλειά έκαναν αισθητή την παρουσία του στον επιχειρηματικό κόσμο με την ίδρυση της εταιρείας CIS -πρωτοπόρα στον τομέα της πληροφορικής- η οποία αποτέλεσε εκείνη την εποχή τον μεγαλύτερο Business Partner της ΙΒΜ στην Ελλάδα.

 

To 1991, πρωτοπορώντας για άλλη μία φορά, στρέφει το ενδιαφέρον του στον χώρο της φιλοξενίας και του τουρισμού, κλείνοντας ιστορικές συμφωνίες με κορυφαίες διεθνείς εταιρίες λογισμικών όπως οι “MICROS Systems” και “FIDELIO Gmbh”, αλλά και ξενοδοχειακού εξοπλισμού ασφαλείας, όπως η “Vingcard-Elsafe”, προσφέροντας τεχνολογικά εξελιγμένες λύσεις στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις εστίασης στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία και το όραμά του από το 2004, στο πλαίσιο της εταιρείας Eurotel Hospitality A.E., η οποία μέσα σε χρονικό διάστημα 20 ετών εξελίσσεται σε καινοτόμο όμιλο εταιριών, γίνεται σημείο αναφοράς και πρώτη επιλογή των επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού και του Hospitality, παρέχοντας πρωτοπόρες λύσεις τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

 

Παράλληλα με το επιχειρείν, η αγάπη του για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το μπάσκετ, τον οδηγεί να διαγράψει μια άκρως επιτυχημένη πορεία αρχικά ως Πρόεδρος του Α.Σ. Παπάγου, οδηγώντας επιτυχημένα την ομάδα στην Α1, και στη συνέχεια παράλληλα ως ηγετικό πρόσωπο της επαγγελματικής λίγκας στο μπάσκετ. Εκλεγμένος ομόφωνα για 10 συνεχόμενα έτη, ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚ (στη συνέχεια ΕΣΑΚΕ) και επίτιμος πρόεδρός του μέχρι σήμερα συνέχισε να οδηγεί τις εξελίξεις στο επαγγελματικό μπάσκετ με τις καινοτόμες ιδέες του, τη διπλωματία και την ικανότητά του να βλέπει τις ευκαιρίες την κατάλληλη στιγμή. Κατάφερε να αλλάξει τον ρόλο του ελληνικού μπάσκετ στα διεθνή και ευρωπαϊκά δρώμενα, συμβάλλοντας με πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της ελληνικής επαγγελματικής λίγκας ως το «καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης» την 10ετία του 1990 έως τις αρχές του 2000. Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και το επαγγελματικό μπάσκετ συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος της ζωής του όπου και διετέλεσε Πρόεδρος του ΚΑΕ Κολοσσός H HOTELS της Ρόδου.

 

Η απώλεια του Θεόδωρου Καρατζά αφήνει πίσω δυσαναπλήρωτο κενό για τους ανθρώπους που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια, καθώς υπήρξε έντονη η έλξη του προς το δίκαιο, την ανθρωπιά, την αγάπη και την ενότητα των ανθρώπων.

 

Η οικογένεια του Θεόδωρου Καρατζά και του Ομίλου EUROTEL πενθεί και τιμά τη μνήμη του και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και όραμα να τιμά τις ιδέες και το έργο του.