ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Οκτώβριος 2022

ΣOUL TAILORΣ Wellbeing Design: Τουρισμός Υγείας & Ευεξίας - Ιαματικά Πολιχνίτου, Λέσβος

Η εταιρεία ανάπτυξης και σχεδίασης χώρων ευεξίας και υγείας του Ομίλου Eurotel, ΣOUL TAILORΣ, ανακοινώνει την πρώτη συνεργασία της στον τομέα της αξιοποίησης ιαματικών πηγών στην Ελλάδα, στην περιοχή Πολιχνίτου στο νησί  της Λέσβου με σκοπό την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών.

Πιστοί στο όραμά μας να σχεδιάζουμε το μέλλον της ευεξίας στην Ελλάδα, η ανάπτυξη των ιαματικών πηγών αποτελεί ένα βιώσιμο και ανθεκτικό μοντέλο τουρισμού και ως εταιρεία είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα concept παγκοσμίου επιπέδου που να προσελκύσει πελάτες από όλο τον κόσμο.

Ένα πλήρες, ολιστικό, σαφές και ρεαλιστικό επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης και αξιοποίησης των Ιαματικών πηγών Πολιχνίτου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διακήρυξης του Ανοικτού Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού, κατέθεσε η Τεχνική-Κατασκευαστική εταιρεία TKC KOLEKSION A.E, του Ομίλου Θεόδ. Γ. Κούσκου, την Παρασκευή 14/10/2022 στο Πρωτόκολλο του Δήμου Δυτ. Λέσβου.

Η TKC KOLEKSION A.E, με συνεργατικό σχήμα: την εταιρεία ανάπτυξης και σχεδίασης concept χώρων υγείας και ευεξίας ΣOUL TAILORΣ του Ομίλου EUROTEL, την ομάδα Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων της TOTAL DESIGN IKE, την αλυσίδα φυσικοθεραπευτηρίων PHYSIOATHENS/ΤΗΕRACON του Νάσου Κουτσουραδή, την ATTICA PROPERTIES και άλλων διακεκριμένων πανεπιστημιακών προσωπικοτήτων του χώρου, κατέθεσε επιχειρηματικό πλάνο βασιζόμενο σε συγκεκριμένο concept και αναλυτικές παρεχόμενες υπηρεσίες αξιοποίησης των ιαματικών πηγών που ικανοποιούν τους ακόλουθους τρεις Πυλώνες:

  • Πυλώνας 1 – Υγεία (Health) με ιατρικές και ιαματικές υπηρεσίες που θα παρέχονται στις εγκαταστάσεις όπως ορθοπεδική, ρευματολογία, δερματολογία, φυσικοθεραπεία (Ιατρικές Υπηρεσίες) και λουτρά σε ατομικές ή ομαδικές πισίνες ή μπανιέρες και λασποθεραπεία (Ιαματικές Υπηρεσίες).
  • Πυλώνας 2 – Ευεξία (Wellness) με υπηρεσίες που οδηγούν σε μια κατάσταση ολιστικής υγείας όπως θεραπείες μασάζ, απολέπισης, λασποθεραπείες κλπ., φυσικοθεραπεία, κινησιοθεραπεία, γυμναστικές ασκήσεις (λειτουργικές ασκήσεις για όλες τις ηλικίες σε εξωτερικό χώρο), yoga, meditation, μαθήματα σωστής μαγειρικής και διατροφής με τοπικά προϊόντα και συνταγές, υγιεινή διατροφή.
  • Πυλώνας 3 – Κοινωνία (Community) με ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας, πολιτισμού, ιστορίας, που αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της βιωσιμότητας μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό και τα προϊόντα, αλλά και από εκδηλώσεις (πολιτιστικές, ιστορικές, θρησκευτικές), εκθέσεις (μουσεία, αναβίωση κτιρίων), έρευνα (συνεργασία με ιατρικά κέντρα Ελλάδας & Εξωτερικού, πανεπιστήμια, σχολεία), εκπαίδευση (εκδρομές σχολείων για να μυηθούν στην ολιστική προσέγγιση της υγείας και την πρόληψη, σεμινάρια σε απόφοιτους σχολών και μεταπτυχιακούς, δημιουργία σχολής), στηριζόμενες σε αναλυτικό πλάνο παρεμβάσεων, απόλυτα εναρμονισμένων με το φυσικό περιβάλλον (ανορθώσεις, αναστηλώσεις, ανακατασκευές, κ.λ.π) και προϋπολογισμό κόστους που υπερβαίνει τις €900.000, με δομημένο και καταγεγραμμένο πλάνο προβολής και προώθησης και καταγεγραμμένα τα άμεσα και έμμεσα οφέλη της τοπικής και ευρύτερης περιοχής.

Στο επιχειρηματικό πλάνο παρουσιάζονται σε επίπεδο 25ετίας οι εκτιμήσεις της TKC A.E. αναφορικά με τα έσοδα ανά παρεχόμενη υπηρεσία καθώς και τα κόστη και τα έξοδα λειτουργίας, με κατάληξη την παρουσίαση της βιωσιμότητας του εγχειρήματος.

Η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος θα βασιστεί μεν πάνω στα ιαματικά νερά, ωστόσο το συνολικό «πακέτο» θα περιλαμβάνει ένα ευρύτερο εύρος υπηρεσιών προς τον επισκέπτη, οι οποίες θα συνδέονται με τη χαλάρωση και τόνωση του ανθρώπινου οργανισμού και οι οποίες την τελευταία, ειδικά, δεκαετία επιβάλλονται και από το lifestyle στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

H ύπαρξη σηµαντικών ιαµατικών πηγών στο νησί µαζί µε το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και το μεσογειακό κλίµα, παρέχει µεγάλες δυνατότητες στη Λέσβο ώστε, µε έναρξη την αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών Πολιχνίτου, να αναπτυχθούν και οι υπόλοιπες ιαματικές πηγές, στο μοντέλο των ιαματικών πηγών Πολιχνίτου.

Έτσι, τα ιαματικά κέντρα εκτός από θεραπευτικά κέντρα, που αντιμετωπίζονται μέχρι σήµερα, πρέπει να προσεγγιστούν ως παραθεριστικά κέντρα υγείας, κατά το πρότυπο των µεγάλων κέντρων τουρισµού υγείας της Κεντρικής Ευρώπης, κέντρα δηλαδή υποδοχής λουόμενων όλων των ηλικιών για θεραπεία, πρόληψη, ξεκούραση και αναψυχή.

Η πρόταση αυτή παρουσιάζεται να είναι σημαντικά εναρμονισμένη με τους αναπτυξιακούς στόχους του Δήμου Δυτ. Λέσβου και της ΔΕ Πολιχνίτου με στόχο την αναστροφή της πληθυσμιακής συρρίκνωσης των χωριών του Δήμου, την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της περιοχής και της επισκεψιμότητας σε αυτή (τριτογενής τομέας - επώνυμα και υψηλού επιπέδου τουριστικά προϊόντα), την υποστήριξη ενός εξωστρεφούς παραγωγικού συστήματος και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

Δείτε εδώ μερικά απο τα projects της ΣOUL TAILORΣ.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας