ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Ιούλιος 2020

ΣOUL TAILORΣ: νέες συνέργειες για βιώσιμα μοντέλα ευεξίας σε ξενοδοχεία, εργασιακούς χώρους, οικίες, βίλες. Καινοτομία, Τεχνολογία, Εκπαίδευση.

Ο ρόλος των νέων μοντέλων ανάπτυξης wellness concepts και πώς αυτά μπορούν να  παίξουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του νέου επιχειρησιακού μοντέλου στα ξενοδοχεία και στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας με εφαρμογή πέρα από τα ξενοδοχεία, σε κοινότητες ευεξίας, στους εργασιακούς χώρους, στις οικίες μας.   

Τους τελευταίους μήνες είναι αναμφισβήτητο ότι η ανθρωπότητα έζησε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όχι βέβαια για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπινου είδους, οι οποίες είχαν και συνεχίζουν να έχουν αντίκτυπο σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, οικονομικής και προσωπικής ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων. Έχουν γίνει αλλαγές σεζωτικής σημασίας πράγματα στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων και οι οποίες αλλαγές θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Σε αυτές τις αλλαγές πρέπει να επιδείξουμε αντοχή, κατάλληλη προετοιμασία και προσαρμοστικότητα.

Η ΣOUL TAILORΣ, εταιρεία με έντονη την προσαρμοστικότητα και την καινοτομία στο DNA της έχει αναπτύξει συνέργειες με Εγχώριες και Διεθνείς εταιρείες με στόχο η Ευεξία και τα νέα υβριδικά μοντέλα που προτείνει να μπορούν να δώσουν απαντήσεις στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που λειτουργούν χώρους ευεξίας αλλά και για τους ίδιους τους ανθρώπους να θωρακίσουν την υγεία τους απέναντι σε όποια πανδημία.

Είναι η ώρα λοιπόν ο κλάδος της Ευεξίας να πάρει τα ηνία του μετασχηματισμού του τουριστικού μοντέλου γιατί ως έννοια παρέχει όλες εκείνες τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τα οποία αποτελούν τις βάσεις για την υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη των νέων κοινωνικών και επιχειρησιακών μοντέλων: σεβασμό στη φύση, συνδεσιμότητα ανθρώπων και διαφορετικών κλάδων, συνεχή και συστηματικό έλεγχο της ανθρώπινης και περιβαλλοντικής δραστηριότητας προς μια ισορροπημένη και βιώσιμη κατάσταση και τέλος την βέλτιστη φυσική & πνευματική κατάσταση στον άνθρωπο.

Παρακάτω παραθέτουμε τις συνέργειες που αναπτύξαμεκαι μέσα από τις οποίες θα επέλθειο μετασχηματισμός  του τουριστικού προϊόντος άμεσα στην νέα αρχή που κάνουμε όλοι, αλλά και μακροπρόθεσμα.

 

 Τεχνολογία

Από γενιά σε γενιά η τεχνολογία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και δημιουργεί νέες συνήθειες και δεξιότητες στο ανθρώπινο είδος. Ο κλάδος της ευεξίας έχει επωφεληθεί τα μέγιστα αφού δόθηκε η ευκαιρία να προωθηθεί η φιλοσοφία, οι πρακτικές αλλά και να δημιουργηθούν νέες υπηρεσίες προς όφελος της υγείας των ανθρώπων αλλά και της ίδιας της αγοράς.

Από το ‘’LowTech – HighTouch’’ πριν από 8 χρόνια περάσαμε στο ‘HighTech – HighTouch’’. Περνάμε σε μια αμφίδρομη σχέση όπου πρέπει το ανθρώπινο δυναμικό να προσαρμοστεί και να αναπτύξει νέες δεξιότητες αλλά και να δημιουργηθούν νέες περιγραφές θέσεων και η τεχνολογία να υποστηρίξει και να βοηθήσει στην βέλτιστη προώθηση των υπηρεσιών ευεξίας.

Σε συνέργεια με το τμήμα Ανάπτυξης & Έρευνας του ομίλου Eurotel, παρουσιάζουμε:

Α) Ηλεκτρονική παρουσίαση των μενού υπηρεσιών ευεξίας. Πλέον η έντυπη μορφή θα πρέπει να εκμηδενιστεί. Με την αλλαγή αυτή αρχικά ακολουθούμε την βασική αρχή του σεβασμού προς το περιβάλλον αλλά και από την άλλη κάνουμε πιο ευέλικτη την όποια αλλαγή στη μορφή ή στο περιεχόμενο για λόγους μάρκετινγκ και revenue management. Η παρουσίαση πραγματοποιείται από touch οθόνες τοποθετημένες σε καίρια σημεία όπου ο κάθε πελάτης θα μπορεί να έχει πρόσβαση 24/7, είτε μέσω των τηλεοράσεων του κάθε δωματίου, είτε μέσω του website είτε του email.

Για να γίνει η παρουσίαση πιο δυναμική και αποτελεσματική η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε βίντεο, να κάνουμε χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας για να παρουσιάσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να γίνεται απόλυτα αντιληπτή η αποτελεσματικότητά τους προσωποποιημένα πλέον. Φτάνουμε στον πελάτη 24/7, χωρίς επαφή.

Β) OnLine Booking. Μέσω των παραπάνω μέσων που αναπτύχθηκαν, δημιουργώντας και οικονομίες κλίμακος, προωθούμε την κράτηση υπηρεσιών ή την αγορά προϊόντων ηλεκτρονικά μέσω μιας πλατφόρμας όπου με 5 απλά βήματα πραγματοποιείται η όποια κράτηση και συναλλαγή, 24/7. Η πλατφόρμα αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Afrodite Wellness Management Software.

Γ) On Line Registration Form. Η παγκόσμια υγειονομική κρίση επιτάχυνε τα πράγματα και η ανάπτυξη του online registration form πραγματοποιήθηκε και έρχεται να υποστηρίξει και να βοηθήσει τους χώρους ευεξίας να κάνουν καλύτερη χρήση των στοιχείων που εμπεριέχονται σε αυτές τις φόρμες προς όφελος των πελατών αλλά και να πιστοποιήσουν ότι γίνεται πραγματικότητα η οικολογική ευαισθησία των χώρων αυτών. Την νέα αυτή ηλεκτρονική φόρμα πελάτη (ιστορικό πελάτη ή ιατρικό ιστορικό) την συμπληρώνουν όλοι πριν εισέλθουν στους χώρους ευεξίας. Ο κάθε πελάτης λαμβάνει τη φόρμα με ένα Linkστο email και την συμπληρώνει και υπογράφει πριν έρθει στον χώρο ευεξίας. Υπάρχει πλέον η εξατομίκευση της θεραπείας αλλά και η εναρμόνιση των λειτουργιών με βιώσιμες και οικολογικές πρακτικές.

Εκπαίδευση – Δεξιότητες

Η νέα κανονικότητα και οι αλλαγές που επέβαλε η παγκόσμια υγειονομική κρίση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων μας, έβαλαν στον προσκήνιο την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων (soft skills) από όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στην φιλοξενία και όχι μόνο. Η Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ) αποτελεί πλέον απαραίτητο εργαλείο για οποιονδήποτε θέλει να παράσχει υπηρεσίες σε συνανθρώπους του στην νέα αυτήν πραγματικότητα. Η ΣOUL TAILORΣ με τις συνέργειες με την Spa Connectors αλλά και την Tip Touch International έχει αναπτύξει την μεθοδολογία για την κατάλληλη εκπαίδευση των ομάδων που εργάζονται σε χώρους ευεξίας στην ανάπτυξη των soft skills και ειδικότερα της Συναισθηματικής Νοημοσύνης για να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση.

Φυσική Δραστηριότητα – Διατροφή

Τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια αγορά της ευεξίας λαμβάνει σημάδια αλλαγών στον τομέα της εκγύμνασης και της διατροφής. Οι καθημερινές διατροφικές συνήθειες και ο τρόπος άσκησης των ανθρώπων έχουν αλλάξει και αυτές μεταβιβάζονται και στους χώρους όπου οι άνθρωποι κάνουν τις διακοπές τους με αποτέλεσμα να τροποποιούνται προγράμματα, ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμός κλπ.

Εμείς στην ΣOUL TAILORΣ αναπτύξαμε συνέργεια με την καινοτόμες εταιρείες Aktiv Solutions, την Reiver. Life και προτείνουμε νέα σχεδίαση των χώρων εκγύμνασης που βρίσκονται μέσα σε κλειστούς χώρους αλλά και έξω στην ύπαιθρο. Η τεχνολογία αναβαθμίζει και προσωποποιεί την εμπειρία μέσω touchscreenοθόνης που περιέχει εκατοντάδες προγράμματα ενώ έξυπνες λύσεις με εργονομικό εξοπλισμό στοχεύουν στην ολιστική προσέγγιση της άσκησης με έμφαση στην λειτουργική άσκηση (functional movement).

Οι χώροι αυτοί προτείνουμε να δημιουργηθούν και μέσα σε δωμάτια (χρειάζονται μόνο 4 τ.μ.) αλλά και έξω σε άλλους χώρους για να είναι προσβάσιμοι από όλους και συνέχεια. Οι προτάσεις μας αφορούν και εταιρείες  (workplace wellness) αλλά και κατοικίες.

Η διατροφή που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την γενικότερη υγεία μας και την άσκηση, έχει αλλάξει προσέγγιση και μέσω της τεχνολογίας (ειδικών app) αλλά και της επιστημονικής κοινότητας έχουν δημιουργηθεί πρωτόκολλα και προγράμματα που μέσω της χρήσης τοπικών και φυσικών συστατικών προσφέρουν απόλυτη προσωποποίηση μέσω εξειδικευμένων εξετάσεων για την διατήρηση του βάρους μας και της καλή κατάστασης της υγείας μας. Πλέον μέσω της τεχνολογίας γίνεται δυνατή η παρακολούθηση μέσω τηλεϊατρικής και έτσι ο κάθε άνθρωπος όπου και να βρίσκεται έχει πρόσβαση σε συμβουλές, εξετάσεις και προγράμματα με την δημιουργίασυνδρομής ευεξίας. Σε συνεργασία με την καινοτόμα και βραβευμένη εταιρεία Eucrasiaπαρουσιάζουμε τα προγράμματα διατροφής του μέλλοντος, IMMUNORESET, IMMOT για ξενοδοχεία, εταιρείες, βίλες, κατοικίες.

Προϊόντα – Μενού

Πιστεύουμε ότι ο καιρός που τα μενού υπηρεσιών χώρων ευεξίας ήταν μακροσκελή και περιείχαν πολλών ειδών θεραπείες έχει παρέλθει. Ο κάθε χώρος πρέπει να βρει την ταυτότητά του και να συνεργαστεί με εταιρείες προϊόντων ή να δημιουργήσει τα δικά του (custom) αφού αντιληφθεί τις ανάγκες των πελατών και της αγοράς που φιλοξενεί έτσι ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις τους. Αναπτύξαμε σε αυτή  την νέα πραγματικότητα συνεργασίες με Ελληνικές εταιρείες όπου δημιουργούν προϊόντα με φυσικά συστατικά όπως την Ariadne Athens και την ΚΕΡΙ & ΛΑΔΙ και την εταιρεία 111SKIN Medical Wellness με απτά, άμεσα αποτελέσματα γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη φερεγγυότητα και εμπιστοσύνη από την πλευρά του πελάτη. Αναπτύσσουμε πρωτόκολλα που δίνουν την πραγματική προστιθέμενη αξία σωματικά αλλά και ψυχικά με την προσθήκη τεχνικών διαλογισμού (meditation), παθητικών διατάσεων (passive stretching) και φυσιοθεραπευτικών τεχνικών για να συμπληρώσουν και να ενδυναμώσουν οποιαδήποτε οφέλη των θεραπειών σώματος, προσώπου και μασάζ. Με αυτόν τον τρόπο παρέχουμε στους πελάτες μια επιπρόσθετη υπηρεσία που είναι όμως αναγκαία και προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. Η έκταση του μενού δεν θα πρέπει να είναι παραπάνω από 10-15 θεραπείες και υπηρεσίες. Το περιεχόμενο πρέπει να περιέχει το κατάλληλο και προσαρμοσμένο λεξιλόγιο για να είναι κατανοητό από τους ανθρώπους που επιζητούν απτά αποτελέσματα στην νέα αυτήν πραγματικότητα. Εμείς στην ΣOULTAILORΣ έχουμε δημιουργήσει τον οδικό χάρτη και το νέο λεξιλόγιο για την δημιουργία των νέων μενού.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι όλοι μαζί θα πρέπει να προσαρμοστούμε, να δημιουργήσουμε συνέργειες αλλά και να κάνουμε το έξτρα βήμα για να προλάβουμε τις επιταχυνόμενες εξελίξεις σε όλους τους τομείς. Τα παραπάνω απλά βήματα χωρίς μεγάλο κόστος δημιουργούν τις βάσεις για να ανταπεξέλθουμε στην φετινή δύσκολη χρονιά αλλά και να χτίσουμεστη συνέχεια πάνω στις βάσεις αυτές, ένα ανθεκτικό σύστημα προσβάσιμο σε όλους.

Εν συναίσθηση, Διορατικότητα, Στρατηγικές Αποφάσεις.

Οι διευθυντές, τα στελέχη, οι μάνατζερ, οι θεραπευτές, οι γυμναστές όλοι πρέπει να συμμετέχουν και να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες έτσι ώστε να συμμετέχουν ενεργά και να διαμορφώσουν το μέλλον.

Είναι η ώρα να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές αυτές. Είμαστε δίπλα σας.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας